Zonnecollector

Wat is een zonnecollector nu eigenlijk? Het is een mooi woord! Het is onderdeel van een zonneboiler systeem. De zonnecollector wordt op het dak geplaatst om het zonlicht op te vangen. De zonnecollector wordt vaak verward met een zonnepaneel. Een zonnepaneel vangt ook zon op om er energie van te maken. Het is echter een paneel welke licht verandert naar stroom. Een zonnecollector vangt zonlicht op en verwarmt water. Het is mogelijk om het warme water te gebruiken voor een centrale verwarming, maar ook als warm water om mee te douchen of de afwas te doen.

De werking van een zonnecollector

De werking is niet zo complex van een zonnecollector. Een zonnecollector heeft meerdere metalen buizen waar een vloeistof in zit. De zon warmt de vloeistof op en loopt daarna door de buizen heen. Het warme water gaat naar een voorraadvat en blijft daar warm. Het warme water stroomt hier uit en nieuw leidingwater wordt weer opgewarmd om te gebruiken. Het gebeurt allemaal vanzelf en de zon zorgt voor een mooie hoeveelheid warm water.

Dalende kosten!

Er zijn steeds meer mensen, die voor zonnepanelen kiezen. Ze zien het nut van de zonnepanelen in en weten ook hoe het een goed rendement oplevert. De belangrijkste reden hiervan is toch wel doordat de kosten van zonnepanelen sterk gedaald zijn. Waar het aan het begin zeer belangrijk was om mensen een steun te geven en een helpende hand om te investeren in zonnepanelen, daar is het nu niet meer nodig. Het vertaalt zich goed in de premie regelingen. Je ziet dat het minder uitbundig is dan in het verleden het geval was. Ze zijn ook minder essentieel om te zorgen voor een goed rendement op je zonnepanelen.

Informatie inwinnen!

Voor de premies is het goed om informatie in te winnen bij verschillende zonnepanelen specialisten. Ook is het goed om de lokale gemeente te bezoeken om te informeren naar de regelingen. Ze kunnen het je vaak in een handomdraai vertellen en uitleggen.