Hemelwater afvoer

Een belangrijke functie van daken is het beschermen van uw huis tegen hemelwater. Het hemelwater dat op het dak valt moet dus niet uw huis binnen kunnen dringen. Het moet tegengehouden worden en vervolgens afgevoerd worden naar de gewenste plaats. Om dit te realiseren is een systeem dat zorgt voor een goede hemelwater afvoer van groot belang.

De volledige afvoer van het hemelwater van dak naar de riolering, regenton of sloot moet op een goede manier op elkaar zijn afgestemd. Daarom is het van belang dat uw hemelwater afvoer door een specialist wordt aangelegd. Niemand zit immers te wachten op problemen met de afvoer zoals lekkage of plassen water voor uw deur. Om deze problemen voor te zijn is regelmatige controle van uw hemelwater afvoer aan te raden. Wanneer er wel problemen optreden is het van belang zo snel mogelijk in te laten grijpen. Vochtschade aan uw dak of huis kan snel grotere problemen opleveren en moet daarom zo snel mogelijk worden aangepakt.

Systeem plaatsen

Een hemelwater afvoer systeem is dus gemaakt om het water dat op uw dak valt zo snel en goed mogelijk af te voeren. Het afvoeren gebeurd bij een schuin dak vaak eerst via een dakgoot en vervolgens via de regenpijp die naar het riool, de regenton of de sloot leidt. Maar dit is lang niet meer de enige manier van hemelwater afvoer tegenwoordig. Er zijn geavanceerde systemen op de markt die voor een nog betere en snellere afvoer kunnen zorgen. Een goed voorbeeld is het UV systeem dat gebruikt maakt van buizen met een kleine diameter. Door deze kleine diameter en de zwaartekracht worden de buisjes vacuüm gezogen. Door dit vacuüm wordt het hemelwater als het ware van uw dak afgezogen. Informeer eens bij uw hemelwater afvoer specialist wat voor uw dak de mogelijkheden zijn!